Kartlegg dine konkurranse­fortrinn

Få en gratis IP-rapport med umiddelbare anbefalinger for hvordan du kan bygge og sikre din bedrifts konkurransekraft.

Start testen

Dette får du med Onsagers IP-sjekk™

  • En IP-rapport med anbefaling og risikovurdering rundt bedriftens viktigste immaterielle verdier.
  • Oversikt over hvilke områder av din virksomhet du bør prioritere å iverksette IP-tiltak.
  • Et godt grunnlag for strategiske prosesser hvor forretning kobles med en IP-strategi.

Testen er gratis, tar kun få minutter og du kan bestille en detaljert gjennomgang av rapporten med en av våre IP-spesialister i etterkant.

Start testen

Dette går vi gjennom i Onsagers IP-sjekk™

Vi har laget en digital modell som kartlegger verdiene i din bedrift

Basert på dine svar, kan vi gi deg gratis råd om hvordan du kan bygge og sikre din bedrifts konkurransefortrinn.

IP-oppleves

Hvordan oppleves din bedrift?

Hvordan er kundeopplevelsen? Ligger dine styrker i den gode servicen, markedsføringen, interaksjonen med produktet/tjenesten eller i kvaliteten i salgskanalene?

Gore-Tex® er et eksempel på en bedrift som har lykkes med sin komponentmarkedsføring. Et sterkt patent og en solid merkevarestrategi har sikret suksess i et svært konkurranseutsatt marked.

IP-tilbyr

Hva tilbyr din bedrift?

Har du produkter, tjenester eller systemer som er unike, som gir en tydelig kundefordel og som skiller deg fra konkurrentene? Er tilbudet satt sammen på nye måter, som skaper fordeler i markedet?

Skiutstyrs-produsentene har ofte komplementære produkter. I denne bransjen er det flere store aktører som har lykkes med å koble sammen design og merkevare i ulike produktserier og kategorier. Dette sikrer gjenkjøp og beskytter mot konkurrenter.

IP-jobber

Hvordan jobber bedriften?

Har du en arbeidsform, prosesser eller metoder som gir konkurransefordeler? Smartere måter å jobbe på kan gi økt innovasjonsevne, lavere kostnadsnivå og mer effektiv produkt- og tjenesteutvikling.

Rolls-Royce® kan ved hjelp av sensorer og prediksjonsmodeller identifisere behov for service på sine produkter, før problemet oppstår. Datamaterialet danner også grunnlag for salg av nye tjenester.

IP-inntekt

Hvordan skaper din bedrift verdier og inntekt?

Noen virksomheter har unike pris- og inntjeningsmodeller, mens andre bygger nettverk og samarbeid. Ved å kartlegge hvordan du skaper verdier, kan vi identifisere viktige konkurransefordeler.

Nespresso® er et eksempel på en bedrift som har lykkes med sin dispensermodell. De selger kaffemaskinene med tap, med har gode marginer på kapslene. Det å hindre kopier av marginproduktet har vært deres suksessoppskrift, men også deres største utfordring.

bon vivant 5

– Ved å ta Onsagers IP-sjekk har jeg fått en unik oversikt over de viktigste verdiene i min bedrift. Dette gjør at jeg blir tryggere på min forretningsmodell og kan ta bedre og mer strategiske beslutninger.


Silje Merethe Fossnes,
gründer av Bon Vivant AS

IP-mobil

Dette må du gjøre for å øke din bedrifts konkurransekraft

  1. Svar på spørsmålene. Dette tar kun få minutter
  2. Få en rapport med umiddelbar anbefaling og risikovurdering
  3. Bestill gratis gjennomgang med en av våre eksperter på IP

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Henning Johansen er vår ekspert på IP-kartlegging. Han hjelper deg om du har spørsmål, og tar gjerne en gratis gjennomgang av din IP-sjekk.

[gravityform id=»31″ title=»true» description=»true» ajax=»true» tabindex=»-1″]