Arbeidserfaring

2010 - d.d.: Onsagers AS, European Patent Attorney (EPA)
2008 – 2010: Zacco Norway AS, European Patent Attorney
2006 – 2010: Zacco Norway AS, Styremedlem
1998 – 2008: Zacco Norway AS, Patentrådgiver
1996 – 1998: NKT Research Center, Forsker

Utdannelse

2016: European Qualifying Examination (EQE)

2006 – 2007: University of Strasburg, Centre for International Intellectual Property Studies (CEIPI), EQE training course

1999 – 2003: Scandinavian Patent Konsulenters Samfunn, PS-eksamen

1991 – 1996: Danmarks Tekniske Universitet, Sivilingeniør i kjemi

Verv

2012 – 2013: Teknisk kyndig medlem av Meklingsnemnda for arbeidstakeroppfinnelser

2013: Deltaker i ressursgruppen for arbeidet med stortingsmelding om immaterielle rettigheter

Taler

Dorte ble invitert som taler og ekspertdeltaker for å representere Norge under Nordiskt Kemistmöte 2015.

Språk

Norsk, dansk, engelsk og tysk.

Medlemskap

EPI
NIR
FICPI
NPF
TEKNA

 

Dorte er patentrådgiver og har lang erfaring med IP-rådgivning og –ledelse samt IPR-administrasjon med fokus på patenter. Hun arbeider med å kartlegge behov og muligheter for beskyttelse, i tillegg utarbeider og håndterer hun patentsøknader i Norge og internasjonalt.

Dorte arbeider i et bredt spekter av tekniske områder, blant annet prosesskjemi, gjødsel, katalyse, materialvitenskap, fornybar energi, solceller, uorganisk kjemi, olje- og gassteknologi, kompositter, organisk kjemi og mineralgruvedrift.

Klientene til Dorte er av alle størrelser, fra store multinasjonale selskaper til SMB og mindre entreprenører. I hvert tilfelle liker hun å komme under huden på virksomheten for å gi skreddersydde råd om hvordan IP og patenter kan nyttiggjøres best mulig, og tilpasser Onsagers’ service etter kundenes behov.

Spesialområdene til Dorte er: kjemisk industri, fornybar energi og miljø, olje og gass, mekanisk industri, farmasi og biotek samt bygg og anlegg.

Dorte håndterer også IP due diligence-evalueringer og bistår sine klienter med alle aspekter av IP-forvaltning. Hun er også erfaren innen angrep av 3djeparts rettigheter gjennom protester og innsigelser. I tillegg vurderer hun risiko for inngrep og gir råd ved håndhevelse av patent, og forsvarer klientenes rettigheter ved muntlige forhandlinger i EPO og KFIR. Hun forbereder også IP-strategier og utfører handlingsromsanalyser (FTO) for bedrifter og prosjekter.

Dorte holder seg oppdatert på endringer av lovverket og utviklingen av rettspraksis, spesielt i Europa. Hun kan også flere språk; snakker norsk, dansk, engelsk og tysk flytende.

Dorte har bestått alle fire delene av European Qualifying Examination (EQE), som patentrådgivere må bestå for å få lov til å representere søkere overfor det europeiske patentverket. Hun kan dermed benytte tittelen European Patent Attorney (EPA).

Dorte Lajer er partner i Onsagers og har vært ansatt siden 2010.

Ta kontakt - Bidragsyter

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.

"*" indicates required fields

Hidden
Lagring av data*
Nyhetsbrev

Alle dine opplysninger behandles konfidensielt. Ved å fylle inn skjemaet godtar du også vårt personvernsreglement.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.