Artikkel Strategi

Onsagers ledende i Norge på rådgivning og etablering av IPR

Årets IP firma 2021

Onsagers ble i går igjen kåret til «Prosecution firm of the year» i Managing Intellectual Property Awards. En slik anerkjennelse viser at Onsagers bidrar til å sikre kundenes immaterielle rettigheter på en strategisk og god måte.

– Vi har lenge hatt fokus på å jobbe tett med kunder over tid slik at vi blir godt kjent med deres virksomhet. På den måten kan vi knytte kundens immaterielle verdier til deres ambisjoner, strategi og business på en god måte. Det handler ikke bare om rettigheter, men vel så mye om å se helheten i de immaterielle verdiene opp mot bedriftens strategi og kontekst, sier Lars-Fredrik Urang, daglig leder i Onsagers.

Etablering av rettigheter, som patent, varemerke og design, er selvsagt viktige virkemidler for å sikre verdiene som ligger i et selskap. Men det er vel så viktig å ha en plan for hvordan disse skal brukes som et strategisk virkemiddel for å skape en trygg og lønnsom fremtid for våre kunder.

Sikring av gode og solide rettigheter er et fundament i enhver bedrifts konkurransesituasjon og er en viktig forutsetning for god konkurranseevne. For å kunne identifisere hva som skal beskyttes er det viktig med solid kompetanse innen IP men også en god forståelse av kundens virksomhet og kontekst.

I Onsagers samarbeider jurister og teknologer tett om kundenes strategiske muligheter innen ulike bransjer. Med solid forankring i både juss og teknikk fokuserer vi på å skape rettigheter som støtter opp under kundens strategiske mål og kommersielle muligheter.

Onsagers består i dag av i overkant av 45 rådgivere som er spesialiserte innen industrielt rettsvern og immaterielle verdier. Med dette er Onsagers et av de ledende konsulentselskapene innen immaterielle verdier og rettigheter i Norden.

– Vårt fokus på å være en god tverrfaglig rådgiver for våre kunder bidrar til at de får en god og effektiv beskyttelse som står seg godt dersom håndhevelse blir aktuelt. Vi opplever at våre kunder ønsker å ha oss med på laget ettersom vi forstår deres forretning og bransjekontekst, sier leder for juridisk avdeling i Onsagers, Ann-Cathrin Hoel.

Kort om kåringen:

Hvert år løfter det anerkjente mediehuset Managing IP frem de beste IP-firmaene og IP-rådgiverne i verden, gjennom kåringene IP Stars og Managing IP Awards. Også i år vant Onsagers prisen for «Prosecution firm of the year» i Norge.

Juryens begrunnelse:

«The firm was recognized for helping Norway’s first unicorn start-up AutoStore to understand and utilize the IP protection system to strengthen its business at home and abroad. In another case, the firm put forward arguments, including letters of consent from existing mark owners, to ensure its Norwegian client could obtain trademark protection for its long-established brand name in Sweden. Onsagers also represented an Austrian orchestra at the Norwegian IP office to overcome a trademark refusal on the grounds of lack of distinctive character. Other successful prosecution work included helping a beverages company overcome a refusal due to geographical origin indication and acting for a cruise industry start-up in opposition proceedings. The firm was also involved in a trademark infringement dispute that led to a Supreme Court decision on the concepts of right to repair and debranding.
.

MIP Award Jury 2021

Les mer om Managing IP Awards her.

Bidragsytere

Lars-Fredrik Urang

Lars-Fredrik Urang

Head of Patent

Leder i Onsagers, siv.ing. og rådgiver i IP-strategi og håndhevelse. Hans kommersielle bevissthet og interesse for teknisk utvikling gjenspeiles i lederskapet og Onsagers' kultur.

Ann-Cathrin Hoel

Har over 25 års erfaring med IP. Jobbet tidligere som in-house-advokat og IP-leder i store konsern og som juridisk rådgiver i Patentstyret.

Kontaktskjema – ansatt

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.

"*" obligatorisk felt

Hidden

Alle dine opplysninger behandles konfidensielt. Ved å fylle inn skjemaet godtar du også vårt personvernsreglement.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.