Portrett av Ann-Cathrin Hoel

Ann-Cathrin Hoel

Leder forretningsutvikling, IP og bærekraft / Partner

Følg Ann-Cathrin Hoel på LinkedIn

Arbeidserfaring

2023 – d.d.: Onsagers AS, Leder forretningsutvikling, IP og bærekraft / Partner

2005 – 2022: Onsagers AS, Leder for Juridisk avdeling / Partner

2002 – 2005: Onsagers AS, Advokat

1999 – 2002: Telenor, Leder av IP-avdelingen

1992 – 1997: Nycomed Amersham, Leder av IP-avdelingen

1989 – 1992: Patentstyret (NIPO), Juridisk rådgiver

Utdannelse

1983 – 1988: Universitetet i Oslo (UiO), Cand. Jur (Master of Law)

Medlemskap

INTA
Marques
ECTA
Advokatforeningen

 

SPRÅK

Norsk og engelsk

Utmerkelser

Ann-Cathrin har jobbet med immaterielle verdier (IP) siden 1989. I tillegg til å være en erfaren IP-rådgiver, har hun lang erfaring som in-house advokat og IP-konsulent. Tidligere var hun også rådgiver hos Patentstyret.

Ann-Cathrin tilføyer uvurderlig bransjeerfaring fra klientsiden til Onsagers. Hun jobbet som leder av IP-avdelingen i et internasjonalt farmasøytisk selskap i syv år, og var deretter leder av IP-avdelingen i et telekommunikasjonsselskap i fire år. Hun forstår derfor IP fra et forretningsmessig perspektiv, og har omfattende kunnskap i å håndtere IP-porteføljer og immaterialrettslige spørsmål.

Ann-Cathrin har spesialisert seg på sikring og håndtering av immaterielle rettigheter. Hun gir råd om en rekke ulike temaer, deriblant generelle og strategiske råd om sikring av immaterielle verdier, utvikling og implementering av strategier om beskyttelse av immaterielle rettigheter, saker om krenkelse, rettssaker og rettstvister. Hun har også omfattende kunnskap om utforming av lisenser, due diligence-evalueringer, sameksistens- og FoU-avtaler.

Kontakten med klientene er noe hun liker godt, og med hennes allsidige erfaring etter tre år i Patentstyret, elleve år i industrien og 20 år som rådgiver i Onsagers, er hun en svært erfaren og kunnskapsrik rådgiver. Ann-Cathrin er kjent for å gi klare svar, noe hennes klienter setter pris på.

Spesialområdene til Ann-Cathrin er farmasi og bioteknologi, IT og kommunikasjon, kjemisk industri samt media og underholdning.

Ann-Cathrin har også jobbet mye med opphavsrett, håndhevelse, pant, piratkopier, midlertidig forføyning, tollbeslag og destruering av varer. I tillegg har hun håndtert arbeidskontrakter, fortrolighetsavtaler (NDA), arbeidstakeroppfinnelser, samarbeidsavtaler og avtaler ved felles innovasjon.

World Trademark Review har oppført Ann-Cathrin som en ledende varemerkeprofesjonell i Norge, og hun er jevnlig listet som IP Star og Leading IP Professional i Norge. Hun har jobbet med kompetanseheving av bedriftsledere i bevisstgjøring av IP samt IP-strategi og andre relaterte emner. Hun er også jevnlig gjesteforeleser og taler på konferanser.

Ann-Cathrin Hoel har jobbet i Onsagers siden 2002. Hun har vært partner siden 2005, og leder for den Juridiske Avdelingen i 17 år.

Relaterte artikler

Varemerke er din viktigste eiendom
Merkevare

Varemerke er din viktigste eiendom

Det er like viktig å beskytte sitt varemerke som å installere alarm – og det bør altså gjøres før ulykken er ute. Det motsatte har mange smertelig erfart.

Samarbeid og rettigheter
Innovasjon

Samarbeid og rettigheter

Olje- og gassoperatørene må samarbeide mer med innovative leverandører for å øke effektiviteten. I slike samarbeid er det viktig å ha et avklart eierskap til IP, både for operatør og leverandør.