Portrett av Ann-Cathrin Hoel

Ann-Cathrin Hoel

Advokat/ Leder forretningsutvikling, IP og bærekraft / Partner

Følg Ann-Cathrin Hoel på LinkedIn

Arbeidserfaring

2023 – d.d.: Onsagers AS, Leder forretningsutvikling, IP og bærekraft / Partner

2005 – 2022: Onsagers AS, Leder for Juridisk avdeling / Partner

2002 – 2005: Onsagers AS, Advokat

1999 – 2002: Telenor, Leder av IP-avdelingen

1992 – 1997: Nycomed Amersham, Leder av IP-avdelingen

1989 – 1992: Patentstyret (NIPO), Juridisk rådgiver

Utdannelse

University of Cambridge, Sustainability for Leaders

Handelshøyskolen BI, Digitalisering for vekst og Innovasjon

1983 – 1988: Universitetet i Oslo (UiO), Cand. Jur (Master of Law)

Medlemskap

INTA
Marques
ECTA
Advokatforeningen

 

SPRÅK

Norsk og engelsk

Utmerkelser

Ann-Cathrin har jobbet med immaterielle verdier (IP) siden 1989. I tillegg til å være en erfaren IP-rådgiver, har hun lang erfaring som in-house advokat og IP-konsulent. Tidligere var hun også rådgiver hos Patentstyret.

Ann-Cathrin tilføyer uvurderlig bransjeerfaring fra klientsiden til Onsagers. Hun jobbet som leder av IP-avdelingen i et internasjonalt farmasøytisk selskap i syv år, og var deretter leder av IP-avdelingen i et telekommunikasjonsselskap i fire år. Hun forstår derfor IP fra et forretningsmessig perspektiv, og har omfattende kunnskap i å håndtere IP-porteføljer og immaterialrettslige spørsmål.

Ann-Cathrin har verdifull spesialisering innen digitale forretningsmodeller fra BI og har spesialkompetanse innen digital innovasjon og digitale forretningsmodeller. Hun har også utdannelse innen bærekraft fra University of Cambridge og har kompetanse innen sirkulærøkonomi. Hun har utstrakt erfaring i å bygge opp og lede IP avdelinger i internasjonale konsern og har omfattende juridisk kompetanse og erfaring i IP i forbindelse med kjøp og salg av virksomhet, lisensiering, forskning og utvikling og  samarbeidsavtaler.

Med hennes allsidige erfaring etter tre år i Patentstyret, elleve år i industrien og 20 år som rådgiver i Onsagers, er hun en svært erfaren og kunnskapsrik rådgiver. Ann-Cathrin er kjent for å gi klare svar, noe hennes klienter setter pris på.

Spesialområdene til Ann-Cathrin er farmasi og bioteknologi, digital innovasjon og digitale forretningsmodeller, batteriteknologi og kjemisk industri, bærekraft og det grønne skiftet.

Ann-Cathrin har også jobbet mye med opphavsrett, håndhevelse, pant, piratkopier, midlertidig forføyning, tollbeslag og destruering av varer. I tillegg har hun håndtert arbeidskontrakter, fortrolighetsavtaler (NDA), arbeidstakeroppfinnelser, samarbeidsavtaler og avtaler ved felles innovasjon.

World Trademark Review har oppført Ann-Cathrin som en ledende varemerkeprofesjonell i Norge, og hun er jevnlig listet som IP Star og Leading IP Professional i Norge. Hun har jobbet med kompetanseheving av bedriftsledere i bevisstgjøring av IP samt IP-strategi og andre relaterte emner. Hun er også jevnlig gjesteforeleser og taler på konferanser.

Ann-Cathrin Hoel har jobbet i Onsagers siden 2002. Hun har vært partner siden 2005, og leder for den Juridiske Avdelingen i 17 år.