Arbeidserfaring

2005 – d.d.: Onsagers AS, Leder for Juridisk avdeling / Partner
2002 – 2005: Onsagers AS, Advokat
1999 – 2002: Telenor, Leder av IP-avdelingen
1992 – 1997: Nycomed Amersham, Leder av IP-avdelingen
1989 – 1992: Patentstyret (NIPO), Juridisk rådgiver

Utdannelse

1983 – 1988: Universitetet i Oslo (UiO), Cand. Jur (Master of Law)

Medlemskap

INTA
Marques
ECTA
Advokatforeningen

Ann-Cathrin er leder for Onsagers’ juridiske avdeling, og har jobbet med immaterielle verdier (IP) siden 1989. I tillegg til å være en erfaren IP-rådgiver, har hun lang erfaring som in-house advokat, IP-konsulent og var tidligere rådgiver hos Patentstyret.

Ann-Cathrin tilføyer uvurderlig bransjeerfaring fra klientsiden til Onsagers, da hun har jobbet som leder av IP-avdelingen i et internasjonalt farmasøytisk selskap i 7 år, og var deretter leder av IP-avdelingen i et telekommunikasjonsselskap i 4 år. Hun forstår derfor IP fra et forretningsmessig perspektiv, og har omfattende kunnskap i å håndtere IP-porteføljer og immaterialrettslige spørsmål.

Ann-Cathrin har spesialisert seg på sikring og håndtering av immaterielle rettigheter, og gir råd om en rekke ulike temaer, som blant annet generelle og strategiske råd om sikring av immaterielle verdier, utvikling og implementering av strategier om beskyttelse av immaterielle rettigheter, saker om krenkelse, rettsaker og rettstvister. Hun har også omfattende kunnskap om å utforme lisenser, due diligence-evalueringer, sameksistens- og FoU-avtaler.

Kontakten med klientene er noe hun liker godt, og med hennes allsidige erfaring etter 3 år i Patentstyret, 11 år i industrien og 15 år som rådgiver i Onsagers, er hun en svært erfaren og kunnskapsrik rådgiver. Ann-Cathrin er kjent for å gi klare svar, noe hennes klienter setter pris på.

Spesialområdene til Ann-Cathrin er: farmasi og biotek, IT og kommunikasjon, kjemisk industri samt media og underholdning.

Ann-Cathrin har også jobbet mye med opphavsrett, håndhevelse, pant, piratkopier, midlertidig forføyning, tollbeslag og destruering av varer. I tillegg har hun håndtert arbeidskontrakter, fortrolighetsavtaler (NDA), arbeidstakeroppfinnelser, samarbeidsavtaler og avtaler ved felles innovasjon.

Som leder for Onsagers’ juridiske avdeling, svarer Ann-Cathrin direkte til styret.

World Trademark Review har oppført Ann-Cathrin som en ledende varemerkeprofesjonell i Norge og er jevnlig listet som IP Star og Leading IP Professional i Norge. Hun har jobbet med kompetanseheving av bedriftsledere i bevisstgjøring av IP samt IP-strategi og andre relaterte emner. Hun er også jevnlig gjesteforeleser og taler på konferanser.

Ann-Cathrin Hoel har jobbet i Onsagers siden 2002, og vært partner og leder for den Juridiske Avdelingen siden 2005.

Ta kontakt - Bidragsyter

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.

"*" indicates required fields

Hidden
Lagring av data*
Nyhetsbrev

Alle dine opplysninger behandles konfidensielt. Ved å fylle inn skjemaet godtar du også vårt personvernsreglement.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.