Arbeidserfaring
2008 – d.d.: Onsagers AS, European Patent Attorney
2002 – 2008: Onsagers AS, Patentrådgiver
2001 – 2002: Tandbergs Patentkontor (advokatfirma), Patentrådgiver
1993 – 2001: Patentstyret (NIPO), Senior saksbehandler
Utdannelse
2023: UPC representative
1986 – 1993: Universitetet i Oslo (UiO), Cand.Scient (M.Sc), Biokjemi/Bioteknologi
Erkjennelse
Patent star 2021
Top 250 Women in IP 2021
Managing IP – IP Stars
Medlemskap
Norske Patentingeniørers Forening
Norsk Biokjemisk Selskap
NIR (Norsk Forening for Industriell Rettsbeskyttelse)
EPI
FICPI
Språk
Norsk og engelsk
Kari er patentrådgiver med bakgrunn fra biokjemi/bioteknologi. Siden 1993 har hun jobbet med å identifisere behov og muligheter for å beskytte immaterielle verdier (IP), med fokus på patenter. Gjennom årene har hun utarbeidet og håndtert en rekke patentsøknader i Norge og internasjonalt.
I 2023 gjennomførte Kari utdanning ved International Center of Intellectual Property Studies, University of Strasbourg (Frankrike) og oppnådde universitetsgrad (diplom) vedrørende patentrett i Europa, knyttet til alle typer søksmål om patenter og tilgrensede områder. Kari kan med denne utdannelsen representere klienter ovenfor den Europeiske patentdomstolen (UPC).
Med sin lange erfaring fra IP-rådgivning innenfor legemiddelområdet, herunder farmasi, farmakologi, legemiddelkjemi med mer, har hun gjort vurderinger om ugyldighet og inngrep samt bistått advokater i rettssaker om patenter relatert til: paroksetin, citalopram, escitalopram, omeprazol, lansoprazol, atorvastatine, alendronat, bikalutamid, donepezil, fentanyl, irbesartan, oksykodon, sildenafil, tiotropium, tadalafil, formoterol/budesonid og flere andre.
Kari har også arbeidet mye innenfor næringsmiddelområdet, fiskehelse/aquakultur og med diagnostikk. I tillegg har hun erfaring fra rettstvist som sakkyndig vitne.
Klientene til Kari er store multinasjonale selskaper, SMB og enkeltstående forskere og -forskningsmiljøer. Det store spennet i type klienter, gir en unik erfaring i å tilpasse rådgivningen for hver enkelt klients behov.
Spesialområdene til Kari er farmasi og life science, kjemisk industri, næringsmiddelindustrien samt havbruk og fiskeri.
Kari kartlegger og analyserer konkurrentenes patenter og vurderer omfang og gyldighet av disse. Videre kan hun angripe disse med protest og klage. Hun vurderer også risiko for inngrep og gir råd ved håndhevelse av patent. Videre håndterer hun klientenes rettigheter ved muntlige forhandlinger i EPO og KFIR. I tillegg utfører hun handlingsromsanalyser (FTO) for bedrifter og prosjekter.
Kari Simonsen er senior partner i Onsagers og har vært ansatt siden 2002.
Relaterte artikler
Fra hav til marked på årets BIOPROSP i Tromsø
Den internasjonale BIOPROSP-konferansen lykkes med å forene vitenskap og næringsinteresser. Fremover vil vi se flere nye medisiner og næringsmidler som et resultat av bioprospektering i det marine miljøet som vil komme samfunnet til gode.
Tettere samarbeid i livsvitenskapsmiljøet i Norge
Under Oslo Life Science 2017 ble livsvitenskap satt på dagsordenen for andre året på rad. Onsagers’ bransjeteam innen farmasi og biotek deler sine refleksjoner fra konferansen.
Hvem eier forskningsresultater?
I forskningsprosjekter som kan lede til oppfinnelser, bør man avklare hvem som er oppfinneren og andre roller i forkant. Dette ble et aktuelt tema på Brennpunkt.
Ekspertpanelintervju – Farmasi og biotek
Kari Simonsen, fra Onsagers’ Farmasi og biotek-bransjeteam, blir intervjuet av Mediaplanet om IP-utfordringer, innovasjonsprosessen og de vanligste kundehenvendelsene.