Strategi

Patent - et kraftfullt verktøy for ledelsen

Tradisjonelt forbindes patenter med å beskytte en teknisk løsning mot kopiering. Men ved å fokusere på flere av funksjonene i et patent, får man større avkastning på bedriftens investering. Last ned vårt whitepaper her.

10. mai 2021
Et patent er en rettighet til økonomisk utnyttelse av en teknisk løsning. Dette er imidlertid bare det juridiske utgangspunktet. Den strategiske kraften som ligger i riktig håndtering av patenter kan være stor, og tar utgangpunkt i hvilke funksjoner og økonomiske effekter et patent kan ha.    

Last ned whitepaper

Les mer om hvilke funksjoner et patent kan ha, og hvordan du kan sikre at investeringen i et patent understøtter bedriftens langsiktige strategi.

  • Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata.

I dette whitepaper-dokumentet vil du kunne lese mer om hvilke strategiske funksjoner et patent kan ha. Det er blant annet flere økonomiske motiver for patent, som å øke verdien på selskapet, et forhandlingskort, inntekter fra sekundære markeder og premium posisjonering.

Det er også funksjoner som går direkte på konkurranseevnen og markedstilgang, som forhandlings- og blokkeringfunksjonen. I markedsavdelingen kan man også dra nytte av et patent.

Last ned vårt whitepaper for å få med deg alle funksjonene som ledelsen får i sin verktøykasse ved å investere i et patent.

Bidragsytere

Henning A. Johansen
Master of Science, Biochemistry
Utdannet i biokjemi, IP-ledelse og internasjonal IP-lov. Tidligere leder for DNA-sekvensiering på UiO. Jobber nå mest med veiledning om strategisk bruk av IP i forretningsstrategi.

Relaterte artikler

Les mer interessant innhold om temaet.

Mange industribedrifter har tradisjonelt brukt IP til å redusere risiko for etterligning og for å sikre handlingsrom og videreutvikling av teknologi. Men for å lykkes i den nye industrielle virkeligheten, bør IP-fokuset flyttes.
1003
Patentbeskyttelse er en stor og ofte langsiktig investering. Før en beslutning om patentering tas, bør det være avklart hvilken strategisk funksjon og økonomisk effekt patentet skal ha.
3628
Dersom noen krenker eller gjør inngrep i dine rettigheter er det viktig å reagere raskt. Aktiv bruk av IP-rettighetene gir mulighet for å skape større verdier for bedriften.
1758

Abonner på månedlige nyhetsbrev

– Se siste nyhetsbrev her

* Ved å sende inn din e-post godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.

Ta kontakt

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

x
bolger