Aktuelt Strategi

Patent – et kraftfullt verktøy for ledelsen

Tradisjonelt forbindes patenter med å beskytte en teknisk løsning mot kopiering. Men ved å fokusere på flere av funksjonene i et patent, får man større avkastning på bedriftens investering. Last ned vårt whitepaper her.

Et patent er en rettighet til økonomisk utnyttelse av en teknisk løsning. Dette er imidlertid bare det juridiske utgangspunktet. Den strategiske kraften som ligger i riktig håndtering av patenter kan være stor, og tar utgangpunkt i hvilke funksjoner og økonomiske effekter et patent kan ha.

Faksimile av Whitepaper

Last ned whitepaper

Les mer om hvilke funksjoner et patent kan ha, og hvordan du kan sikre at investeringen i et patent understøtter bedriftens langsiktige strategi.

Nyhetsbrev

I dette whitepaper-dokumentet vil du kunne lese mer om hvilke strategiske funksjoner et patent kan ha. Det er blant annet flere økonomiske motiver for patent, som å øke verdien på selskapet, et forhandlingskort, inntekter fra sekundære markeder og premium posisjonering.

Det er også funksjoner som går direkte på konkurranseevnen og markedstilgang, som forhandlings- og blokkeringfunksjonen. I markedsavdelingen kan man også dra nytte av et patent.

Last ned vårt whitepaper for å få med deg alle funksjonene som ledelsen får i sin verktøykasse ved å investere i et patent.

Bidragsytere

Henning A. Johansen

Master of Science, Biochemistry

Utdannet i biokjemi, IP-ledelse og internasjonal IP-lov. Tidligere leder for DNA-sekvensiering på UiO. Jobber nå mest med veiledning om strategisk bruk av IP i forretningsstrategi.

Kontaktskjema – ansatt

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.

"*" indicates required fields

Hidden
Lagring av data*
Nyhetsbrev

Alle dine opplysninger behandles konfidensielt. Ved å fylle inn skjemaet godtar du også vårt personvernsreglement.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.