Innføring av ny teknologi i industrien stiller nye krav til IP-beskyttelse

Onsagers unike IP-sjekk™ gir deg svarene ingen andre kan.
Kanskje du i dag gir bort inntekter uten å vite det?

Du bør ta IP-sjekken om din bedrift skaper verdier ved hjelp av noen av disse punktene:

Det handler om godt lederskap

Industri 4.0 representerer en mulighet til å gi virksomheten nye og sterkere konkurransefortrinn. Det er ledelsen sitt ansvar å følge med i tiden og benytte mulighetene som dette nye paradigmet i industriens historie representerer.

Med industri 4.0 blir verdikjeden stadig mer datadrevet. Aktiv bruk av "big data" vil være den beste måten å øke effektiviteten, kvaliteten og produktiviteten på. Fabrikker over hele Norge ligger i front i teknologiskiftet, og moderniseringen på «gulvet» setter nye standarder for resten av virksomheten.

Ta vår gratis kartlegger

shutterstock_1439040014

Det er mange spørsmål som kan være viktig å stille seg med tanke på verdien av industriell data og hvordan den kan forvaltes:

 • Hva er verdien av dataene som bedriften genererer?
 • Hvordan kan vi ta eierskap til data, og i hvilket format?
 • Hvorfor bør et rødt lys blinke når maskinleverandører vil ha dataene deres?
 • Har vi avtaler med samarbeidspartnere som regulerer tilgang til dataene?
 • Hvem har eierskapet- og rett til økonomisk utnyttelse av dataene?

Ta Onsagers IP-sjekk for å kartlegge hvordan du kan beskytte din bedrift med de nye mulighetene og utfordringene Industri 4.0 representerer.

Ta vår gratis kartlegger

Robot-mac

Du bør ta IP-sjekken om din bedrift skaper verdier ved hjelp av:

 • Tingenes internett (IoT)
 • Algoritmer
 • Nettskyen
 • AR og AI
 • Kyber-fysiske systemer (CPS)
 • 3D-print
 • Roboter
 • Simulering

Les mer om Industri 4.0

Innføring av ny teknologi i verdikjeden skaper ikke bare muligheter for optimalisering, men også helt nye forretningsmodeller. Dette kan gi store konkurransefortrinn, for de som tar gode IP-valg.
3345
Selv om 3D-printing i dag er godt etablert i en rekke sektorer og bransjer, foregår det stadig diskusjoner rundt 3D-teknologien som potensiell utfordrer av tradisjonell IP-beskyttelse av produkter og prosesser.
2929
De som forbedrer produksjonsprosesser med kyber-fysiske systemer og simulering skaper helt nye former for verdier. Her er en rask innføring i hva som bør beskyttes, og hvordan.
2437
I verdikjeder som er stadig mer digitalisert, blir data en ny viktig ressurs. Med god forvalting og kontroll på data som generes kan dette skape et solid konkurransefortrinn for norske produksjonsbedrifter som tar i bruk…
3070

Tre som har tatt IP-sjekken

Les om norske verdiskapere som styrket sine konkurransefortrinn. De startet med IP-sjekken.

Da Silje Merethe Fossnes tok sitt fagbrev i kokkefaget fikk hun en kokkekniv i gave fra arbeidsgiveren sin. Det ble starten på en spennende gründerreise.
5724
Da oljesmellen kom var NOFI raske med å omorganisere. De flyttet oljeingeniører til havbruk, og ble belønnet med innovasjoner på løpende bånd.
5092
I 2012 lanserte Eirik Andersen sin første jaktsekk, basert på det patenterte våpenbæresystemet Quick Rifle Release. Fire år etter tok politiet kontakt, og det åpnet et helt nytt marked for Vorn.
7309

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Har du spørsmål om IP-sjekken, eller ønsker å bestille en gratis gjennomgang med en av våre eksperter på IP? Ta kontakt med oss i skjemaet under.

bolger