Arrangement

Smart Produksjon 2019

4. desember 2019 - 5. desember 2019

VilVite Bergen Vitensenter - Forskningsparken,Bergen,5006

På Smart Produksjon 2019 vil fremtidens arbeidsplasser stå i fokus med tema som automatisering og digitalisering av arbeidsoppgaver i industrien.

Digitalisering, «det grønne skiftet» og «sirkulærøkonomi» er tema som vil stå sentralt når produksjonsbedrifter på vestlandet samles i Bergen. Hva vil dagens teknologi betyr for industrien og deres arbeisdsplasser. På konferanser vil vi også se eksempler på bedrifter som har tatt denne utfordringen på alvor, og som er i full gang med å tilpasse seg til den nye virkeligheten, med bl.a. bedriftsbesøk til Framo Innovation og Karsten Moholt

Onsagers bransjeteam

Du kan møte Onsagers bransjeteam med erfaring fra produksjonsbedrifter under konferansen, ved Trond Ramsvik og Kaja Taugbøl. Avtal gjerne et møte med oss i forkant. IP er viktig for en næring i stor utvikling, vi er som vanlig klare for en uformell fagprat om IP og hvordan dere bør jobbe med IP også under endring.

Når prosess og metode er ditt konkurransefortrinn i industri 4.0

En bedrifts prosesser og metoder kan være en avgjørende faktor for å lykkes i et konkurranseutsatt marked. Prosesser og metoder bør håndteres som et verdifullt aktivum i bedriften, og forvaltes både med dokumentasjon, avtaler og beskyttende tiltak, slik at man kan beholde og forsterke konkurransefortrinnet, ikke minst nå som alt skal #digitaliseres i industri 4.0.

Les mer om våre refleksjoner rundt det aktuell tema her

Ny Digital IP-sjekk

Onsagers har akkurat lansert en smart Digital IP-sjekk hvor man kartlegger sitt konkurransefortrinn og får råd på hvordan disse kan sikres og styrkes ved strategisk bruk av IP, eller ved etaleringa av IPR som Patent-, værmerke-, og designbeskyttelse.

Ta vår populære IP-sjekk  her

Arrangementsinfo

VilVite Bergen Vitensenter - Forskningsparken

Auditorium Nash, 2. etg Thormøhlens Gate 51
Bergen, 5006 Norge

4. desember 2019 - 5. desember 2019

Kontaktpersoner

Trond Ramsvik
Ph.D - Materialfysikk
Doktor ingeniør i materialfysikk med kunnskap om overflatefysikk, elektronikk, styringssystemer, måleteknikk, industriell automatisering, kvantemekanikk, fotonikk, solceller m.m.
Kaja Taugbøl
Advokat
Kaja er advokat og med fordypningsfag i patent- og varemerkerett, opphavsrett og markedsføringsrett.  Erfaring fra forsikringsbransjen som in-house advokatfullmektig. 

Relaterte artikler

Les mer interessant innhold om temaet.

Prosesser og metoder kan være et verdifullt aktivum i bedriften, og bør forvaltes slik at man kan beholde og forsterke dette konkurransefortrinnet.
4722
Med 3D-printing blir informasjonen som skal til for å lage et produkt viktigere enn det fysiske produktet. Spesielt ferdigvareindustrien innen plast, glass og metall trenger nå å sikre sine viktigste verdier med industri 4.0.
2494
Norske selskaper ligger helt i front på additiv tilvirkning, også kjent som 3D-printing. Den nye teknologien byr på mange fordeler, men også nye utfordringer relatert til kopiering, beskyttelse og håndheving av patent.
2378
bolger