Arrangement

EWOS Nyttårskonferansen 2019

11. januar 2019 kl.10:30 - 16:00

Radisson Blu Hotel Tromsø,Tromsø,9259

For 26. gang arrangerer EWOS Nyttårskonferansen for fôrindustrien innen havbruk og fiskeri. Analytikere og ledere vil gi innsikt om næringen som opplever kraftig endring.

EWOS er en av verdens største fiskefôrprodusenter, med kontorer i Norge, Canada, Chile og Skottland. De produserer over én million tonn fiskefôr i året, hvor 96 % er laksefôr.

På programmet er blant andre disse foredragsholderne:

  • Adriano Marcon, Group Leader CQN
  • Turid Mørkøre, seniorforsker Nofima
  • Renate Kvingedal, seniorforsker Cargill Innovation Center
  • Morten William Knudsen, høyskolelektor Campus Bergen
  • Endre Sæter, kommersiell direktør EWOS

Fiskehelse og vekst

Innovasjon i oppdrettsnæringen drives blant annet av behovet for bedre fiskehelse og tilrettelegging for storstilt vekst i produksjon. Bransjen må blant annet utvikle og forbedre medisiner og vaksiner for å fjerne sykdom, og sikre nye, bærekraftige produksjonsmetoder, som oppdrett i landbaserte anlegg og til havs.

Les mer om mulighetene utvikling av nye typer vaksiner kan gi i artikkelen Innovasjon innen fiskehelse vil gi bransjevekst.

Onsagers’ bransjeteam stiller med spisskompetanse

Onsagers’ bransjeteam for Havbruk og fiskeri, ved patentrådgiver Liv-Heidi Thoresen, kommer igjen på Nyttårskonferansen til EWOS. Hun har bakgrunn fra biokjemi og -teknologi, og har blant annet jobbet mye med teknologi tilknyttet vannrensing, oppdrett og havbruk. Ta gjerne en prat med henne om deres immaterielle verdier (IP), og hvordan disse kan beskyttes med patent-, varemerke- og designbeskyttelse.

Ta IP-sjekken

Oppdrettsnæringen er svært innovasjonsdrevet, noe som gir et stort behov for å ivareta immaterielle verdier (IP) og være bevisst sitt handlingsrom og egne immaterielle rettigheter knyttet til teknologi, forskning og utvikling. Onsagers’ IP-sjekk er en enkel test som kartlegger din bedrifts konkurransefordeler. Basert på bedriftens styrker vil du få en anbefaling på hvordan disse kan sikres og styrkes ytterligere ved hjelp av strategisk håndtering av immaterielle eiendeler (IP) og eventuell etablering av IPR (patent-, varemerke- og designbeskyttelse).

Ta IP-sjekken her.

Arrangementsinfo

Radisson Blu Hotel Tromsø

Sjøgata 7
Tromsø, 9259

11. januar 2019 kl.10:30 - 16:00

Kontaktpersoner

Liv-Heidi Thoresen
Siv.ing. Kjemi og Biokjemi
Sivilingeniør i bioteknologi med konsernbakgrunn. Har kunnskap om biokjemi, prosesskjemi, vannbehandling, oppdrett, farmasi, næringsmiddelkjemi, organisk- og uorganisk kjemi m.m.

Mer om Zerokonferansen

Innovasjon innen fiskehelse vil gi bransjevekst

Markedet og myndigheter stiller alle krav til en bærekraftig drift og en mer skånsom behandling av fisk i oppdrettsnæringen. Innovasjon på fiskehelse, med bedre formuleringer av fiskevaksiner kan vise seg å være en lønnsom vei å gå for en næring som vet hvor mye et godt omdømme betyr for utvikling og vekst.

Relaterte artikler

Les mer interessant innhold om temaet.

Norsk oppdrettsnæring skal bli best i verden på fiskevelferd med fokus på FOU og anvendelse av ny teknologi. Dette kan gi nye, spennende vekstområder innen oppdrettsnæringen, men det vil også åpne opp markedet internasjonal med økt konkurranse.
3831
Markedet og myndigheter stiller alle krav til en bærekraftig drift og en mer skånsom behandling av fisk i oppdrettsnæringen. Innovasjon på fiskehelse, med bedre formuleringer av fiskevaksiner kan vise seg å være en lønnsom vei å gå for en næring som vet hvor mye et godt omdømme betyr for utvikling…
1810
bolger