Næringsmiddelindustrien og ernæring

Sunnere og ferskere merkevarer

Komplisert IP-landskap for næringsmidler

Næringsmiddel- og ernæringsindustrien er preget av stadig lansering av nye produkter og metoder. Det er mange patenter og mye IP som skal forvaltes og skape verdier. Onsagers bransjeteam består av ingeniører og jurister som har spesialkompetanse på IP for næringsmidler og ernæring.

Sunnere og ferskere merkevarer

Høy konkurranse fra inn- og utland, mektige kjeder og kravstore forbrukere som stadig vil ha nye, sunnere og ferskere produkter, fordrer en klar IP-strategi.

REAL® suksessoppskrift

Kombinasjonen av norske kvalitetsråvarer, stolte kokker og en unik frysetørkingsprosess har gjort Drytech til hoffleverandør til Forsvaret, NATO og tur-Norge. Nå er maten og merkevaren REAL® også i ferd med å erobre Europas friluftsentusiaster.

Etablering av rettigheter

I en moderne kunnskapsbedrift kan så mye som 80 prosent av de totale verdiene være immaterielle. Med patent-, varemerke- eller designbeskyttelse kan man ta eierskap til bedriftens viktigste verdier.

Tema

Dette er aktuelle artikler som vi tror kan være interessante for deg.

Valg av navn som skal registreres som et varemerke er en viktig beslutning som man ikke bør ta lett på. Les mer om hvilke vurderinger du bør gjøre for å sikre at navnet er verdt å investere i.
873
Selv om 3D-printing i dag er godt etablert i en rekke sektorer og bransjer, foregår det stadig diskusjoner rundt 3D-teknologien som potensiell utfordrer av tradisjonell IP-beskyttelse av produkter og prosesser.
1269
Selv om ordene ligner på hverandre, er det i realiteten stor forskjell mellom varemerket og merkevaren til en bedrift. Få kontroll over begrepene, og styrk bedriftens posisjon i markedet.
302
De som forbedrer produksjonsprosesser med kyber-fysiske systemer og simulering skaper helt nye former for verdier. Her er en rask innføring i hva som bør beskyttes, og hvordan.
784

Her treffer du oss

Onsagers deltar på mange ulike konferanser i løpet av året. Kanskje vi sees?

shutterstock_630212066

Automatisering i Næringsmiddelindustrien 2020

Teknologi vi ser i industri 4.0 paradigme knytter verdikjeden tettere sammen og bidrar til den digitale revolusjonen av næringsmiddelindustrien.
585
Prosesser og metoder

Smart Produksjon 2019

På Smart Produksjon 2019 vil fremtidens arbeidsplasser stå i fokus med tema som automatisering og digitalisering av arbeidsoppgaver i industrien.
582

Bransjeteam

Våre team har inngående tverrfaglig kompetanse om de juridiske og tekniske IP-utfordringene i din bransje.

Kari Simonsen

Cand.scient., Biokjemi
Utdannet i biokjemi/bioteknologi med kunnskap innen life science, farmakologi, legemiddelkjemi m.v. I tillegg næringsmiddelområdet, aquakultur m.m. Med ekstra forse i håndhevelse.

Henning A. Johansen

Master of Science, Biochemistry
Utdannet i biokjemi, IP-ledelse og internasjonal IP-lov. Tidligere leder for DNA-sekvensiering på UiO. Jobber nå mest med veiledning om strategisk bruk av IP i forretningsstrategi.

Geir Langli

Ph.D. - Organisk kjemi
Doktor i organisk kjemi, byggingeniør og jobbet tidligere med forskning på hiv-viruset. Han har kunnskap om bioteknologi, VVS, skipssystemer, kjemiteknikk, polymerkjemi m.m.

Christian Abel

Advokat J.D. og B.Sc Biokjemi
Utdannet innen biokjemi og juss i USA (US og NO Patent Attorney). Har kunnskap om marine systemer, LNG, hydrodynamikk, energi- og miljøfysikk, petroleumsteknologi, marine bio m.m.

Kim Livgard

Cand Scient, Biokjemi
Utdannet i biokjemi og jobbet med kreftforskning. Kunnskap innen life science, plantetoksiner, rekombinant produksjon av proteiner, proteinseparasjon, fiskevaksiner m.m.

Edmund André Høydahl

Cand.pharm. med hovedfag i legemiddelkjemi
Cand.pharm. med hovedfag i legemiddelkjemi. Jobbet som apotektekniker, labtekniker, provisorfarmasøyt og senioringeniør. Kunnskap om vaksiner, medisiner, legemiddelformulering m.m.

Carl J. Bjerkelund

LL.B. Juss
Fokus på varemerkebeskyttelse, designbeskyttelse, konflikter, avtaler og forhandlinger. Bistår kunder i alle typer industri, og var første i Norge til å registrere et fargemerke.

Kathrine Kjendlie

LL.B. Juss
I nærmere 20 år jobbet hun med varemerker innen farmasøytisk industri. I dag er fokuset på varemerke- og designrett, registrerbarhetsundersøkelser og overvåkning av rettigheter.

Kristoffer Weltzien

Advokat
Hjelper bedrifter med å opprette og beholde IP-rettigheter, lage strategier, heve kompetansen og bistå ved rettstvister. Hans 8 år i Patentstyret har vært verdifullt for klientene.

Christiin Sangvik-Jebsen

Advokat
Håndterer varemerker, piratkopier og urettferdig konkurranse for multinasjonale selskaper. Tidligere leder for Patentstyrets juridiske avdeling og var deres delegat i WIPO og EPO.

Thomas Gaarder-Olsen

Advokat
Bistår innen alle sider av immaterialretten, med fokus på varemerker og piratkopier. Klientene inkluderer noen av landets største aktører innen næringsmidler og forbrukerartikler.

Elen Margrethe Brendeford

PhD. Biotechnology
PhD innen Biokjemi og molekylær biologi, med 11 års erfaring fra Patentstyret.

Kaja Taugbøl

Advokat
Kaja er advokat og med fordypningsfag i patent- og varemerkerett, opphavsrett og markedsføringsrett.  Erfaring fra forsikringsbransjen som in-house advokatfullmektig. 

Kundeprat

Våre kunder forteller hvilken betydning IP har hatt for deres suksess.

Kontakt oss i dag

Har du IP-problemstillinger du ønsker å diskutere med oss? Du er alltid velkommen til en uforpliktende fagprat.

bolger