Arbeidserfaring

2010 – d.d.: Onsagers AS, Advokat / Partner

2011 – 2013: NACG, Nestleder i styret og fungerende styreleder i Norwegian Anti Counterfeit Group (Norsk forening mot piratkopiering)

2009 – 2010: Tandbergs Patentkontor AS, Advokat og varemerkerådgiver

2007 – 2009: Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA, Advokatfullmektig

2006 – 2007: Oslo kommune, Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Rådgiver

Utdannelse

1998 – 2005: Universitetet i Oslo (UiO), Spesialfag i opphavsrett, samt varemerke- og patentrett.

Skrev spesialoppgave om temaet «rettslig beskyttelse av tekniske beskyttelsessystemer».

Artikler og Publikasjoner

Dagens Næringsliv, 22. februar 2015: “Monopol – eller?».

Dagens Næringsliv, 28. juni 2015: «Vipps, så er varemerket degenerert».

Apéritif, 9 – 2014: «Navnet er din viktigste eiendom».

Medlemskap

Advokatforeningen, INTA, PTMG, LES,

Oppsummering

Thomas er advokat og varemerkerådgiver i Onsagers’ juridiske avdeling. Han bistår innen alle sider av immaterialretten, med særlig fokus på varemerker og piratkopier/produktetterligninger. Arbeidet hans går hovedsakelig ut på å bistå klienter med sikring og håndhevelse av immaterielle verdier (IP), herunder opphavsrett, utvikle IP-strategier, håndtere inngrepssaker, løse konflikter, midlertidig forføyning og føre rettsaker. Thomas håndterer også lisensavtaler og fortrolighetsavtaler (NDA).

Klientene til Thomas er norske og internasjonale, og inkluderer noen av landets største aktører innen næringsmidler og forbrukerprodukter (bl.a. Orkla) samt farmasi- og industriselskaper for øvrig. Thomas er «alltid på jobb», og følger med i butikkhyllene når han er ute og handler, i tillegg er han tilgjengelig og trives med å jobbe tett på klientene som en aktiv rådgiver og sparringspartner. Han holder også IPR-kurs samt interne- og eksterne foredrag for sine klienter.

En aktør Thomas gjerne skulle bistått, er DC Comics, for som han selv sa, tenk så gøy å kunne fortelle barna at når Batman og Superman trenger hjelp, så kommer de til meg. Han har hjulpet Pippi Langstrømpe, og det er jo ikke verst, det heller!

Spesialområdene til Thomas er: næringsmiddelindustrien, farmasi og biotek, media og underholdning, design og møbler samt sport og fritid.

Thomas er lidenskapelig interessert i immaterialrett, og deltar jevnlig på kurs og internasjonale konferanser for å holde seg faglig oppdatert. Han jobber også med å øke bevisstheten rundt IP hos klienter og i sosiale medier.

Fra verv i Norwegian Anti Counterfeit Group (norsk forening mot piratkopiering), fikk han særlig erfaring i saker mot piratkopiering, og gjennom jobben i Onsagers har han fått en nær relasjon til Tollvesenet.

Thomas er utnevnt i flere internasjonale varemerkerangeringer, i tillegg har han skrevet om merkevarer i Dagens Næringsliv og snakket om temaet i NRK radio.

Thomas Gaarder-Olsen er partner i Onsagers og har vært ansatt siden 2010.

Ta kontakt - Bidragsyter

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.

"*" indicates required fields

Hidden
Lagring av data*
Nyhetsbrev

Alle dine opplysninger behandles konfidensielt. Ved å fylle inn skjemaet godtar du også vårt personvernsreglement.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.