Portrett av Hedvig Bengston

Arbeidserfaring

2022 – d.d.: Juridisk seniorrådgiver, Onsagers AS

2011 – 2022: Seniorrådgiver, Juridisk og internasjonal stab, Patentstyret

2005 – 2011: Seniorrådgiver, Varemerkeavdelingen, Patentstyret

2003 – 2005: Rådgiver, Designseksjonen, Patentstyret

2001: Trainee, Advokatfirmaet Lindh Stabell Horten

Utdannelse

2000: Cand.jur. Universitetet i Oslo
Opphavsrett

Språk
Norsk, engelsk

Utmerkelser

Oppsummering

Hedvig er senior IP-rådgiver i Onsagers. Hun har bred immaterialrettskompetanse med spisskompetanse på design-, varemerke og foretaksnavnerett. Hun bistår klienter innen et stort spekter av immaterialretten, blant annet med strategisk rådgivning, etablering av rettigheter, håndhevelse, kompetanseheving og konfliktløsing.

Hedvig brenner særlig for bekjempelse av immaterialrettsinngrep og har jobbet med piratkopieringsproblematikk både nasjonalt- og internasjonalt i en årrekke. Gjennom dette arbeidet har hun blant annet vært prosjektleder for flere større prosjekter og samarbeidet med en rekke aktører, myndigheter og organisasjoner om immaterialrettinngrep i både inn- og utland. I tidligere arbeid har Hedvig vært involvert i lovarbeid på varemerke,- design og foretaksområdet, og representert Norge i internasjonale fora som WIPO og EUIPO. Hun har et bredt nasjonalt- og internasjonalt nettverk på fagområdet.

Hedvig er en erfaren foredragsholder og talsperson i mediene om immaterialrettsinngrep og bevisstgjøring rundt IPR. Hun er engasjert i fagfeltet og har blant annet vært veileder for masterstudenter på designområdet, skrevet immaterialrettsartikler, vært varamedlem for styreleder i Komponistforeningen og hatt redaktøransvar for nettsiden velgekte.no i perioden mellom 2014 og 2022.

Hedvig Bengston har vært ansatt i Onsagers siden august 2022.

Relaterte artikler