Portrett av Frøydis Rikardsen

Arbeidserfaring

2023 – d.d.: Advokatfullmektig, Onsagers AS
2020 – 2023: Rådgiver, Helse Bergen HF, Haukeland universitetssjukehus
2020: Førstekonsulent, NAV Klageinstans, avdeling Oslo og Akershus
2019: Student Associate, University of Richmond School of Law Intellectual Property and Transactional Law Clinic
2018: Praktikant, Forbrukertilsynet
2016: Praktikant, Trondenes tingrett

Utdannelse

2022 – d.d.: Bachelor; Institutt for informatikk. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo
2021 – 2022: Enkeltemner; informasjonsvitenskap. Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Bergen
2013 – 2019: Master i rettsvitenskap. Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo
2018 – 2019: Master of Laws; Intellectual Property Law Certificate. The T. C. Williams School of Law, University of Richmond
2017: Utvekslingssemester, University of Glasgow

Språk

Norsk, engelsk, spansk

Oppsummering

Frøydis er advokatfullmektig og IP-rådgiver i Onsagers. Hun er utdannet jurist ved Universitet i Oslo og har i tillegg en LLM med spesialisering i immaterialrett fra University of Richmond. Studiene har gitt henne god kunnskap om immaterialretten, også i et internasjonalt perspektiv.

Frøydis har tidligere arbeidet i Helse Bergen. Der ga hun juridisk rådgivning knyttet til blant annet immaterialrett, personvern og avtalerett i foretakets forsknings- og utviklingsavdeling. Frøydis har erfaring med å utarbeide og forhandle en rekke typer kontrakter, herunder FoU-avtaler, lisensavtaler og rettighetsoverdragelser.

Frøydis er vant med å samarbeide med mennesker med forskjellig faglig bakgrunn. Ved siden av jobb studerer hun informatikk, og hun har tidligere deltatt i prosjekter for softwareutvikling og kunstig intelligens i beslutningsstøtteverktøy. Hun håper den tverrfaglige erfaringen kan gi henne en enda bedre forståelse av mange av våre klientenes virksomheter.

For Frøydis er det viktig å sørge for at klientens interesser blir godt ivaretatt i alle ledd. Hun bistår klienter med å etablere og håndheve rettigheter i tråd med den enkeltes kommersielle strategi. Frøydis bistår klienter innenfor bransjer som blant annet lifescience & pharma, helseteknologi og digitalisering.

Frøydis har vært ansatt i Onsagers siden mars 2023.      

Relaterte artikler

Varemerke eller merkevare? Dette er forskjellen
Merkevare

Varemerke eller merkevare? Dette er forskjellen

Selv om ordene ligner på hverandre, er det i realiteten stor forskjell mellom varemerket og merkevaren til en bedrift. Få kontroll over begrepene, og styrk bedriftens posisjon i markedet.

Veien fra gründeridé til et gründerliv starter med god beskyttelse

Veien fra gründeridé til et gründerliv starter med god beskyttelse

Bilde: Fv. Silje Vatne Ersland, Elisabeth Auensen, Silje Merethe Fossnes og Bente Hafslund Rysstad.  Veien mot gründerlivet kan by på spenning og utfordringer, og innebærer en god del mot. Det vil uansett være viktig å beskytte drømmene dine fra start, enten det er gjennom IP, varemerke-, patent- eller design-beskyttelse. Men hvor starter du? Vi har […]