Patentrådgiver
Anette er patentrådgiver og utdannet innen uorganisk kjemi. Hun har mange års erfaring med å kartlegge behov og muligheter for å beskytte immaterielle verdier (IP), med særlig fokus på patenter. Hun utarbeider og behandler patentsøknader i innland og utland.
Anette har gjennom sin bakgrunn fra uorganisk kjemi, jobbet med klienter innen materialkjemi og tilknyttet teknisk områder. Områder som Anette har spesiell interesse for er innovasjon tilknyttet fornybar energi og miljø med alt fra emballasje, karbonfangst, røyk -og gass rensing, separasjonsmetoder, brenselceller og solceller, material- og elektrokjemi, nanomaterialer og øvrig miljø teknologi.
Klientene til Anette er av alle størrelser, fra store konsern med internasjonalt marked, til SMB og mindre entreprenører. Hun kan dermed tilpasse sine tjenester for å møte ulike behov og rammer.
Spesialområdene til Anette er: kjemisk industri, fornybar energi og miljø og olje og gass.
Anette kartlegger og analyserer konkurrenters patenter og vurderer gyldighet og omfang av disse. Videre kan hun angripe med protest og innsigelse. Anette gir veiledning om beskyttelse av teknologi og ved håndhevelse av patent.
Som person er Anette ansvarsfull og nøyaktig, og liker å samarbeide med andre.
Anette Hauger har vært ansatt i Onsagers siden 2015.
2015 – d.d.: Onsagers AS, Patentrådgiver
2007 – 2014: Patentstyret (NIPO), Patentsaksbehandler
Behandlet patentsøknader, forundersøkelser og oppdrag innen fagområdet uorganisk kjemi og kjemiteknikk.
2006 – 2007: TNS Gallup Norway, Personalkonsulent
Ansvarlig for ansettelse og kursing av telefonintervjuere. Personalansvarlig for ca. 500 deltidsansatte telefonintervjuere.
1999 – 2006: TNS Gallup Norway, Supervisor
1997 – 2006: Universitetet i Oslo (UiO), Mastergrad i Uorganisk kjemi
Masteroppgave: «Syntese og karakterisering av ferroelektriske materialer : Bi4Ti3O12 og BiCoO3»
http://urn.nb.no/URN:NBN:no-14012
Patentrådgiver
4. desember - 5. desember
VilVite Bergen Vitensenter – Forskningsparken, Bergen, 5006
På Smart Produksjon 2019 vil fremtidens arbeidsplasser stå i fokus med tema som automatisering og digitalisering av arbeidsoppgaver i industrien.
På årest TEKMAR vil norsk lakseoppdrettsnæring drøfte utfordringer og morgendagens løsninger relatert til teknologi og drift/operasjon av sjøbaserte anlegg, samt FoU-strategier.
På avanserte Fartøyer 2019 vil erfaringer, muligheter og bruk av ny teknologi stå på agenda. Onsagers vil holde innlegg om hvordan man kan beskytte dette konkurransefortrinnet.