
Arbeidserfaring
2022 – d.d.: Advokat, Onsagers AS
2018 – 2022: Advokatfullmektig/advokat, Acapo AS
2018 – 2018: Gransker, Patentstyret
2017 – 2018: Juridisk utreder, Klagenemnda for industrielle rettigheter
Utdannelse
2011 – 2016: Master i rettsvitenskap, Universitetet i Bergen
2008 – 2011: BSc Molecular Medicine & Biochemistry, University of Essex
Språk
Norsk, engelsk
Kommende konferanser
Oppsummering
Alexander er advokat og IP-rådgiver i Onsagers. Han bistår klienter innenfor alle bransjer, men har et særlig fokus på farmasi, kjemi og bioteknologi.
Før mastergraden i rettsvitenskap tok Alexander en bachelorgrad i molekylærmedisin og biokjemi ved University of Essex. Dette studiet ga ham forståelse og interesse for farmasi og Alexander startet derfor jusstudiet med et mål om å jobbe med immaterialrett generelt og farmasøytisk innovasjon spesielt. Han spesialiserte seg i patent-, varemerke-, design- og markedsføringsrett og valgte patentering av farmasøytiske og bioteknologiske oppfinnelser som tema for masteroppgaven.
Alexander har jobbet med immaterialrett siden studiene. Han startet som juridisk utreder i Klagenemnda for industrielle rettigheter (KFIR) hvor han utredet og skrev avgjørelser i avslags-, innsigelses- og overprøvingssaker innen både varemerke- og patentrett. Han hadde imidlertid patentsaker som hovedområde og fikk med det mulighet til å sette seg inn i mye interessant teknologi. Etter KFIR jobbet han en kort periode som gransker i Patentstyrets varemerkeavdeling, men siden høsten 2018 har han arbeidet som IP-rådgiver og advokat.
Som rådgiver har Alexander representert klienter overfor både registreringsmyndigheter og domstoler. Videre har han erfaring med etablering og håndheving av rettigheter, så vel som med tvisteløsning, både i og utenfor Norge. Han liker å jobbe tett med klientene sine og er opptatt av å oppnå riktig og kostnadseffektiv beskyttelse av immaterielle rettigheter.
Alexander har jobbet i Onsagers siden november 2022.
Relaterte artikler
Varemerke eller merkevare? Dette er forskjellen
Selv om ordene ligner på hverandre, er det i realiteten stor forskjell mellom varemerket og merkevaren til en bedrift. Få kontroll over begrepene, og styrk bedriftens posisjon i markedet.
Kommende endringer i varemerkeloven det er verdt å merke seg
Syv år etter at EUs nye varemerkedirektiv ble vedtatt, har den fortsatt ikke trådt i kraft. Mens vi venter har vi sett på de viktigste endringene i varemerkeloven og hva dette betyr.
– IP skal være en bro, ikke en festning, sier Prof. Dr. Alexander J. Wurzer
Vi trenger broer for å samhandle med andre, og det er rollen til patenter i dag, sier Wurzer.