Whitepaper Digitalisering

Sju Industri 4.0-teknologier som kan bli ditt fortrinn

Norske virksomheter investerer tungt i Industri 4.0-teknologi. Dette stiller nye krav til IP-beskyttelse. Last ned vår whitepaper her.

Industri 4.0 muliggjør nye og sterkere konkurransefortrinn for virksomheten. I vårt whitepaper går vi gjennom sju viktige områder der IP spiller en avgjørende rolle.  

Last ned whitepaper

Les mer om de sju Industri 4.0-teknologiene som kan bli ditt konkurransefortrinn.

Nyhetsbrev

Disse teknologiene kan du lese mer om:

1. Tingenes internett (IoT)

IoT er maskiner, systemer, sensorer, tjenester og objekter som er koblet sammen for å kommunisere og dele data. I industrien gir IoT mer strømlinjeformet og smartere produksjon, bedre oversikt og et mye rikere datagrunnlag.

2. Kyber-fysiske systemer (CPS)

CPS integrerer fysiske og nettbaserte systemer, og er kjerneteknologien til industrielle stordata. Ved å overvåke og kontrollere fysiske prosesser i systemene, gir CPS et grensesnitt som forvandler innsamlede data til gode beslutningsgrunnlag.

3. Augmentert realitet (AR)

AR er en interaktiv opplevelse der virtuelle elementer legges til den virkelige verden. Ved å tilføre digitale objekter i synsfeltet blir det enklere å fornemme hvordan nye modeller og komponenter forbedrer produksjonsprosesser.

4. Additiv tilvirkning (3D-printing)

Fra en digital 3D-modell bygges objekter ved å suksessivt tilføre materialer som plast, flytende glass og metaller. For industrien gir dette muligheter til å raskere og enklere fremstille alt fra reservedeler til ferdige komponenter og produkter. Dette gir gevinster i form av tid, penger og ressurser, og belaster miljøet i mindre grad enn tradisjonell tilvirkning.

5. Autonome roboter

I Industri 4.0 vil roboter samhandle med hverandre og med mennesker, under veiledning av robotoperatører. Robotene vil over tid bli billigere og mer sofistikerte, og vil bidra til langt mer effektive produksjonsprosesser.

6. Skytjenester (SAAS, IAAS, PAAS)

Cloud computing, eller skytjenester, er noe de fleste benytter seg av i en eller annen form i dag. Det å flytte en tjeneste fra en fysisk server, eid av selskapet, ut i skyen krever at man gjør gode vurderinger for å beskytte bedriftens immaterielle verdier.

7. Simulering

Med simuleringsmodellering brukes sanntidsdata for å kjøre en ekte eller virtuell prosess, eller et system, som skal etterligne den virkelige verden. Simulering er utbredt i industrien og anvendes til alt fra forskning og utvikling, testing, beregninger, opplæring, m.m.

Last ned vårt whitepaper og finn ut om din bedrift skaper nye verdier som bør bygges og beskytte gjennom IP. 

Bidragsytere

Portrett Andreas Werner

Andreas Werner

Cand.Scient Fysikk, Elektronikk og måleteknikk

Andreas er patentrådgiver og har bakgrunn innen fysikk, elektronikk og måleteknikk. Har han bl.a. jobbet i Tandberg Television, Cisco Systems og IDEX ASA som IP Specialist.

Kontaktskjema – ansatt

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.

"*" indicates required fields

Hidden
Lagring av data*
Nyhetsbrev

Alle dine opplysninger behandles konfidensielt. Ved å fylle inn skjemaet godtar du også vårt personvernsreglement.

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.