Aktuelt

Covid-19: Onsagers i drift og øvrige tiltak

Under koronavirus-utbruddet vil Onsagers holde driften i gang med enkelte tiltak. Det er også gjort grep fra offentlige myndigheter for å forsøke å opprettholde tjenestene slik at man kan søke om og opprettholde rettigheter også under utbruddet av koronavirus.

13. mars 2020

På grunn av koronaviruset tar vi dessverre ikke imot kundebesøk i Onsagers lokaler inntil videre. Vi oppfordrer våre kunder til å bruke våre kontaktskjema, eller ta direkte kontakt med en av våre konsulenter.

Tiltak for Onsagers ansatte

Vi følger Folkehelseinstituttets anbefalinger og tiltak besluttet av regjeringen og Oslo kommune. Medarbeiderne vil som hovedregel jobbe på hjemmekontor fra fredag 13. mars og inntil videre, med mindre de av særlige hensyn må være til stede i våre lokaler.

Digitale verktøy

Onsagers har digitale verktøy som kan være nyttige å bruke nå som direkte kontakt ikke er mulig.

Varemerkeportal – En portal hvor man kan levere inn forespørsel om hjelp til innlevering og/eller håndtering av varemerkesøknader.

Onsagers IP-sjekk – En gratis kartlegging av bedriftens konkurransefortrinn, hvor man får en anbefaling på hvordan sikre og styrke konkurransefortrinnene med strategisk bruk av IP.

Les også om hvordan man kan kutte kostander knyttet til IP-porteføljen her

Patentstyrets regelverk og frister

Patentstyret vil innvilge fristforlengelse til den som ber om dette på grunn av COVID-19. Instruksen gjelder fristforlengelser i saksbehandlingen eller for å rette formelle mangler. For design, varemerke og patent gis det to måneders fristforlengelse. Patentstyret må motta forespørselen om fristforlengelsen før fristen er løpt ut. Instruksen gjelder bare frister som er fastsatt av Patentstyret. Det betyr at instruksen ikke gjelder lov- og forskriftsbestemte frister (eksempelvis prioritetsfrister, betalingsfrister m.m.).

Hvis det ikke er overholdt en bestemt frist, og det har ført til at du har tapt en søknad eller en meddelt/registrert rettighet, kan du be om gjenoppretting ved å levere et krav om det.

Les mer om patentstyret sine frister her.

Korona-informasjon hos internasjonale organers IPR-myndigheter:

Se nettsidene til EUIPO (EUs design- og varemerkemyndigheter)

Se nettsidene til EPO (Det europeiske patentverket)

Ta kontakt med oss ved spørsmål.

Råd og inspirasjon til hvordan komme best gjennom Covid-19

Ta kontakt

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
x

Bidragsytere

Lars-Fredrik Urang
CEO - Head of Patent
Leder i Onsagers, siv.ing. og rådgiver i IP-strategi og håndhevelse. Hans kommersielle bevissthet og interesse for teknisk utvikling gjenspeiles i lederskapet og Onsagers' kultur.

Relaterte artikler

Les mer interessant innhold om temaet.

I usikre og utfordrende tider kan dessverre konkurser bli et uunngåelig tema for noen, hvor også bedriftens immaterielle rettigheter (IPR) kan bli berørt.
1336
Den pågående krisen tvinger frem betydelige kostnadskutt som kan ha en negativ effekt på bedrifters evne til å beskytte sine viktigste konkurransefortrinn. Her er gode råd for hvordan midlertidig redusere kostnader uten at risikoen for…
1083
Etablerte IP-rettigheter kan utfordres, men man bør vite i hvilke situasjoner man bør utfordre tredjeparts rettigheter og hvordan man skal gå frem. Ellers kan man risikere å vanne ut eller miste egne rettigheter.
1364

Abonner på månedlige nyhetsbrev

– Se siste nyhetsbrev her

* Ved å sende inn din e-post godtar du at vi sender deg nyhetsbrev. Les mer om hvordan vi håndterer dine personverndata her.

Ta kontakt

Send en melding direkte til vår konsulent. Skriv gjerne en kort melding om hva det gjelder slik at vår konsulent kan følge deg opp på best mulig måte.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
x
bolger