GreenTech Innovation and Patenting

Laster inn Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Denne aktiviteten er avsluttet.

GreenTech Innovation and Patenting

sep

25

GreenTech Innovation and Patenting er et seminar som vil belyse teknologitrender innen grønn innovasjon, og hvordan patentsystemet kan bidra med å holde innovasjonen i gang.

I dag er organisasjoner og enkeltpersoner mer oppmerksomme på konsekvensene de har på miljøet. På et tidspunkt kan vi kanskje ikke reversere miljøskadene, derfor burde vi tenke og handle grønnere. I tillegg trenger vi grønn innovasjon.

På grunnlag av dette har Verdensorganisasjonen for immateriell eiendomsrett (WIPO) etablert WIPO Green, en interaktiv markedsplass som fremmer innovasjon og spredning av grønn teknologi. WIPO Green samler et bredt spekter av teknologier og aktører i verdikjeden, ved å koble eiere av ny teknologi med enkeltpersoner eller bedrifter som ønsker kommersialisering, lisens eller på annen måte tilgang til eller distribusjon av grønn teknologi. I 2016 hadde WIPO Green mer enn 5 000 nettverksmedlemmer (partnere, brukere, eksperter og abonnenter) i mer enn 50 land, noe som gjør WIPO Green til et av de største nettverkene for klimaendring. Patentstyret og WIPO arrangerer dette seminaret i samarbeid.

Teknologi og IP
Foredragsholderne vil blant annet presentere trender, utfordringer og løsninger innen GreenTech-feltet, og hvordan patentsystemet kan bidra til å opprettholde grønn innovasjon ved at blant annet utviklerne tar eierskap til sine immaterielle verdier (IP).

Blant foredragsholderne er det representanter fra WIPO, Norwegian Energy Partners (NORWEP) og Patentstyret.

Onsagers deltar
Trond Ramsvik ,Eirik Røhmen og Anette Hauger fra Onsagers’ bransjeteam innen Fornybar energi og miljø, kommer på seminaret. De har hjulpet grønne aktører med blant annet patentbeskyttelse for å oppnå et vedvarende konkurransefortrinn med deres unike, miljøvennlige teknologi.

Smartere elbillading med patentert transformatorteknologi

Nordmenn er verdensmestre på elbil, og nå vil Zaptec gjøre oss bedre på lading. Les mer om dette, her.